close

Çağrı Merkezi
09:00 - 18.00

(850) 433-7397

En güncel kampanyalardan
ilk siz haberdar olun

Sanal Ofis Şirket Kuruluşu ve Vergi Dairesi İşlemleri

Şirket kuruluşu veya adres taşıma işlemleri için sanal ofis hizmet kira sözleşmesini Vergi Dairesine beyan etmenizin ardından vergi denetim memuru kiralama yaptığınız adrese gelerek açılış veya taşıma işlemini onaylamaktadır.

Sanal ofis şirket kuruluşu için öncelikle sanal ofis ile kurulacak şirket sahipleri bir anlaşma yapmalıdır. Sunulan hizmetler ve hizmet bedelleri konusunda anlaşmaya varılmalıdır. Yapılan anlaşmadan sonra sanal ofis hizmeti veren firma, adresinin kullanılmasına izin verecek ve sanal ofis kurma sürecini başlatacaktır. Anonim, limited ve şahıs şirketlerinin kuruluş aşamaları düşünüldüğünde, sanal ofis tercih edilmesi durumunda gerçek veya tüzel kişiler için değişecek tek nokta; adres olarak sanal ofis hizmeti veren firmanın adresini yazmak olacaktır.

Şirket kurmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, yasalar gereğince kurulacak şirket için yasal bir adres belirtmek zorundadır. Bu adres, herhangi bir adres olabilir. Bu nedenle gerçek veya tüzel kişiler, şirketin adresi olarak kiralayacakları sanal ofisin adresini kullanabilirler. Sanal ofis sisteminde şirket sekreterya hizmetinden faydalanabilir, şirketin posta-kargo ve telefon takipleri yapılabilir. Bu hizmetler çoğu sanal ofis firmasında ücrete dahildir.

Şirket Türlerine Göre Sanal Ofis Kuruluşu Nasıl Gerçekleşir?

Sanal ofis kiralamadan önce; şirketinizin anonim, limited ya da şahıs şirket türlerinden hangisinin olacağına karar vermeniz gerekir. Şirket türünüze karar verirken mevcut sermayenizi, yapacağınız işi ve amacınızı belirlemelisiniz. Şirket türleri farklı avantaj ve sorumlulukları beraberinde getirir. Peki, sanal ofis kuruluşunun şirket türlerine göre farklılık gösterir mi? Şirket türlerine göre sanal ofis kuruluşunda ne tür farklıklar bulunur?

Şahıs şirketleri genellikle küçük ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Bir veya birden fazla kişi tarafından açılabilen şahıs şirketleri, genellikle tek bir kişi tarafından kurulur. Şahıs şirketi kurmak, limited ve anonim şirket türlerine göre daha kolaydır. Şahıs şirketi kuruluş masrafları da diğer şirket türlerine göre daha düşüktür. Şahıs şirketi yaklaşık 2 iş günü içerisinde açılabilir ve ihtiyaç olması durumunda 1 iş günü içerisinde de kapatılabilir. Şahıs şirketi kurarken belirli bir sermaye zorunluluğu yoktur. E-devlet aracılığı ile online olarak ya da Vergi Dairesine giderek şahıs şirketi kurulum işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik fotokopisi, tapu/kira kontratı, imza sirküleri / beyannamesi ve vesikalık fotoğraf; şahıs şirketinizi kurmanız için yeterli olacaktır.

Limited şirket, sermaye şirketlerinin içerisinde yer alır ve ticaret unvanının zorunluğu olduğu bir şirket türüdür. Ticaret unvanı yapılan iş ile ilişkili olmak zorundadır. Limited şirketin kurulabilmesi için en az 10.000₺ sermayeye ve en az bir en fazla 50 ortağa sahip olmak gerekmektedir. Limited şirket ile sigorta, banka gibi meslekler dışında her türlü iş faaliyetini gerçekleştirebilirsiniz. Genel kurul ve yöneticiler, limited şirketlerde bulunması gereken organlardır. Kira Kontratı, sermayenin dekontu, imza beyannamesi, dilekçe, şirket sözleşmesi, oda kayıt beyannamesi ve kuruluş bildirim formu; limited şirket kuruluşunda gerekli olan belgelerdir.

Anonim şirket, diğer şirket türlerine göre daha yüksek gelire sahip olan şirketlerin tercih ettiği bir şirket türüdür. Anonim şirketlerde sabit vergi oranları mevcuttur. Anonim şirket kuranlar, her türlü ticari faaliyette bulunabilirler. Anonim şirketlerin hak ve düzenlemeleri, Ticaret Kanunu kapsamında yer alır. Anonim şirket kurmak için gereken sermaye 50.000₺’dir. Anonim şirket kuruluş aşamasında gerekli olan belgeler; kira kontratı, kimlik fotokopisi, ikametgah belgeleri, sahip olunan sermaye bedeli, imza beyannamesi, dilekçe ve oda kayıt beyannamesidir.

Sanal ofisler, fiziki bir ofis kullanımına sahip olmadan da Vergi Dairesi’nde yasal adresinizi gösterebileceğiniz bir ofis kiralama modelidir. Sanal ofis kiralayarak prestijli bir iş yeri adresine sahip olabilir; sekretarya, kargo, posta ve telefon karşılama gibi hizmetlerden düşük bir maliyet ile yararlanabilirsiniz.

 

Sanal Ofis Fiyat Teklifi Alın

Sanal ofis şirket kuruluşu ve fiyatlarını öğrenmek, en uygun sanal ofis seçeneklerini değerlendirmek için sanalofisler.net ile iletişime geçebilirsiniz.

Şirketimi Sanal Ofise Taşıyabilir Miyim?

Sanal Ofis hizmeti kiralayarak şirketinizi sanal ofise taşıyabilirsiniz.

Tasfiye Sürecindeki Şirketimi Sanal Ofise Taşıyabilir Miyim?

Tasfiye sürecindeki şirketiniz için sanal ofis kiralayabilirsiniz.

Kısa Dönem Sanal Ofis Kiralayabilir Miyim?

Şirket yasal adresinizi kiralamış olduğunuz sanal ofiste göstermek isterseniz minimum 6 ay süre ile sanal ofis kiralayabilirsiniz.

Sanal Ofis Nasıl Kiralanır ve Nereden Kiralanır?

Sanal Ofis kiralamak için yapılması gerekenler oldukça basittir. Tamamen ücretsiz kullanım avantajı bulunan sanalofisler.net üzerinden bütçenize uygun sanal ofisleri tek tıkla kiralayabilirsiniz. sanalofisler.net sanal ofis hizmetleri sayesinde karşılaştırma yapıp en ideal sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Sanal Ofis Paketinin Hazır Ofisten Farkı Nedir?

Hazır ofis kiralandığında her şirketin kendine ait 7/24 çalışabileceği özel ofis alanları sunulur. Ancak sanal ofis hakkında böyle bir fiziki büro tahsisi söz konusu değildir.

Sanal Ofis Kiralamak Yasal Mıdır?

Sanal ofis vergilendirmesi konusunda herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Sanal ofis kiralama hizmeti, vergi daireleri tarafından resmi olarak tanınmaktadır. Bu yüzden sanal ofis kiralamada kanun yönünden bir engel bulunmaz.

Sanal Ofislerde Stopaj Ödeniyor Mu?

Sanal ofis hizmeti, firmalar tarafından sunulduğu için kira bedeline ek olarak +%18 KDV’li fatura kesilir. Bu sebeple KDV ödendiği için ayrıca stopaj vergisi ödenmez. Sanal ofis fiyatları bireysel işletmeler için de uygun çözümler sunar.

Sanal Ofislerde Aidat Ödeniyor Mu?

Geleneksel ofis kiralamalarında bulunan aidat, elektrik, su, yakıt gibi masraflar sanal ofis kiralarında söz konusu değildir. Bu yüzden ekonomik bir yöntemdir.

Sanal Ofis Hizmetleri Nelerdir?
  • Sekreterlik hizmeti
  • Adres gösterme
  • Postaların ve kargoların karşılanması
  • Lounge alanı kullanımı
  • Toplantı / Seminer salonu kullanımı
  • Seçtiğiniz pakete göre belirli süreler ile özel ofis kullanımı
Kimler Sanal Ofis Kiralayabilir?

Vergi mükellefi bütün işletmeler, resmi şirket adresi göstermek için uygun maliyetlerle sanal ofis kiralama hizmetinden faydalanabilir. Kiralık ofis ihtiyacı olan freelance çalışanlar da kartvizitlerinde prestijli bir plazayı iş yeri adresi olarak gösterebilirler.

Limited ve Anonim Şirketleri

Hangi sektör olursa olsun tüm limited ve anonim şirketleri, sanal ofis kiralama avantajına sahiptir.

Şahıs Şirketleri

Kişiye ait şahıs şirketleri, uygun maliyetlerle şirket adresini göstermek için sanal ofis kiralayabilirler.

Girişimciler

Start – up başlatan girişimciler, sanal ofis kiralayarak işlerini resmi uygulamalara göre destekleyebilirler.

Freelancerlar

Bağımsız çalışan yazılımcı ve tasarımcılar da sanal ofis kiralama hakkına sahiptir.

Sanal Ofis Kiralamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sanal ofis kiralarken ofis sözleşmesinin kapsadığı hizmetler kontrol edilmelidir. Sözleşme yenilenmek istendiğinde ya da sözleşmenin revize edilmesi durumundaki şartlar göz önünde bulundurulmalıdır. Kiralama hizmetindeki firmanın güvenilir olmasına özen gösterilmeli ve bu şirketin birden fazla lokasyonda hizmet veriyor olmasına dikkat edilmelidir.

Sanal Ofis Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Sanal ofis kiralamak, geleneksel ofislere göre yüzde 80 oranında mali tasarruf yapmanızı sağlar. A sınıfı bir iş merkezi ya da plazada uygun maliyetlerle şirket adresini göstermek isteyenler için en ideal yöntemdir. İhtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz toplantı salonu sunar. Kargo ve postalarınız takip edilir. Aynı zamanda profesyonel sekreterya hizmeti sunulur.

Sanal Ofis Kiralayabilmek İçin Gereken Evraklar Neler?

Sanal ofis kira sözleşmesi imzalayabilmeniz için gerekli olan belgeler;
• İmza sirküleri / Şahıs şirketleri için imza beyannamesi
• Vergi levhası
• Faaliyet belgesi (Kurulu şirketler için)
• Şirket yetkilisi kimlik fotokopisi

En Ucuz Sanal Ofis Seçenekleri Nelerdir?

Sanal ofis kiralamak isteyenler, bütçeleri doğrultusunda en ucuz sanal ofis seçeneklerini tercih eder. Sanal ofis firmaları, bulundukları lokasyon ve sundukları hizmetler doğrultusunda aylık belli bir ücret talep eder. Bu firmaları, sanal ofis konumlarını ve sunulan hizmetleri inceleyerek şirketiniz için en ucuz sanal ofis seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Sanal Ofis Sözleşmesi Nasıl Oluyor?

İşletmelere yasal bir adres imkanı sağlayan sanal ofisleri kiralamak için belirli başlı standart prosedürleri de uygulamak gereklidir. Bu işlemler belirli yasal prosedürler çerçevesinde sanal ofis kira sözleşmesi ile yapılmaktadır. Sanal ofis kira sözleşmesini imzalarken yasal adresiniz ile birlikte sanal ofis için size sunulan hizmetleri inceleyerek sözleşmenize de ek yapabilirsiniz.

Sanal Ofis Mi? Home Ofis Mi?

Güvenlik ve gizlilik, ofis tercihlerinde belirleyicidir. Özel alanınızı yasal iş adresiniz olarak profesyonel hayatınıza katan home ofis, bütün iş ortaklarınızın ve potansiyel müşterilerinizin evinizin açık adresini bilmesi demektir. Özellikle de söz konusu aile bireyleriyle birlikte yaşadığınız bir ev ise, gizlilik ve güvenlik konusunda bazı soru işaretlerini beraberinde getirebilir. Fakat sanal ofis, gizlilik ve güvenlik açısından herhangi bir risk ve şüphe taşımaz.

Sanal Ofis Adres Gösterme Nasıl Oluyor?

Şirket sahiplerinin mekana bağlı olmadan ofis ve yerel adreslerini prestijli alanlarda konumlandırmaları işletme masraflarının azaltılması konusunda fırsat sunmaktadır. Sanal ofis adres gösterme  için öncelikle sanal ofis ile kurulacak şirket sahipleri bir anlaşma yapmalıdır. Yapılan anlaşmadan sonra sanal ofis hizmeti veren firma, adresinin kullanılmasına izin verecek ve sanal ofis kurma sürecini başlatacaktır.

En Uygun Sanal Ofis Seçenekleri Nelerdir?

Sanal ofis kiralamak isteyenler, bütçeleri doğrultusunda en uygun sanal ofis seçeneklerini tercih eder. Sanal ofis firmaları, bulundukları lokasyon ve sundukları hizmetler doğrultusunda aylık belli bir ücret talep eder. Bu firmaları, sanal ofis konumlarını ve sunulan hizmetleri inceleyerek şirketiniz için en uygun sanal ofis seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Sanal Ofislerde Vergilendirme Nasıl Oluyor?

Sanal ofislerde kira ve stopaj vergisi ödenmeye devam edilmez. Sanal ofis kullanılmaya başlandığı zaman kira stopaj vergisinden muaf olunur. Sanal Ofis kullanmadan önce imzalanan sözleşmede stopaj vergisi olmadığı beyan edilir. Maliyeye göre Sanal Ofis vergilendirmeleri %18 KDV oranına sahiptir. Sanal ofis kiralama hizmeti alırken bu vergi oranı gözden kaçırılmamalıdır.